Allmänt om Autism

Bakterier läkande på autism (studie)

2019-04-10 19:08 #0 av: Huygens

Tarmbakterier kan ha en läkande effekt på autismspektrum. Studien är liten, men 2 år efter behandlingen hade 47 % erhållit förbättring i sin autism: "Long-term benefit of Microbiota Transfer Therapy in Autism Symptoms and Gut Microbiota" publiserad i Scientific Reports via Arizona State University, PhD Rosa Krajmalnik-Brown, PhD James Adams, PhD Dae-Wook Kang, m fl.

Nature, 2019-04-09 (studien)
Medical Express, 2019-04-09 (artikel)

Läkemedelsbolagen är troligen inte så intresserade av att bekosta denna typ av studier, då effekten av bakteriebehandlingen kan ge en bestående läkning, som upphör vara beroende av dyra mediciner.


Anmäl
2019-04-10 19:32 #1 av: Hera

Det är omöjligt att läka något som inte är skadat från början. 

Att magbalansen påverkar oss är ingen nyhet. När man mår bra tenderar problem vara lättare att hantera oavsett diagnos. 

Tråkigt att antyda att autism går att bota. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-04-10 19:45 #2 av: Huygens

Tråkigt att antyda att autism inte går att göra något åt.


Anmäl
2019-04-10 20:30 #3 av: Pyttelite

Det är endast 18 personer som har genomgått studien och de är barn. 

På två år händer det mycket för en ungdom så vad det är som har med behandlingen att göra och vad som skulle ändrats naturligt är svårt att avgöra.

Studien tar även upp en risk för placeboeffekt samt att minst 75% ändrat sin medicinering under dessa två år även om man hävdar att det inte spelat någon roll - hur kan man göra det?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-10 20:38 #4 av: Hera

Det är inte något man kan bota. Att en del klarar sig bra med rätt insatser och knep innebär inte att man har mindre autism.  

Jag antyder inte saker om min egen diagnos. Som fd föreläsare om autism för vårdpersonal, anhöriga och skolor är gissningar och antydningar uteslutet.

Du saknar ju kunskap och erfarenheten som behövs för att det ska bli rätt.

Du utgår dessutom alltid från att autism är något som måste fixas. Det är inte alltid personen själv ser svårigheter. En del ser styrkorna.

Det finns saker som pekar på att autism är hur människan var från början och att samhället förändrats så autism inte passar i dagens stress, koder, oärliga ord, och krav. Intressant tanke. 

Mest troligt är väl att Bilderberg orsakat autism som en del i samhällsförstöringen och det är därför du vill bota det. Om vi leker dig. Mr konspirationer är svaret på allt.

Din övertygelse fick mig att skylla kattens diarré på gruppen bakom allt. Nästan. Sen kom jag på att jag är speciell, inte verklighetsfrånvänd.

Snälla sluta nu behandla autism som en sjukdom. Det finns riktiga sjukdomar på betydligt närmare avstånd du kan lägga din tid på.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-04-10 20:45 #5 av: Pyttelite

Läser man studien ser man att många blev bättre imagen och det är ju bra oavsett om man har en ASD diagnos eller inte. Glad

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-10 20:57 #6 av: Hera

#5 Hahaha Gapskrattar

Ja något måste ju studien innehålla. Att barn mognar och förändras på 2 år är inte relevant. Det var bakterier som gjorde det. Såg en studie som visade att personer i nära relationer ofta hade samma avföringsmönster.. 1 av de 2 personer studien baserades på ändrade mönster under veckan vilket starkt indikerade att människan vill känna gemenskap. Matmängd och innehåll avvisades som möjlig förklaring. Födan påverkar inte avflringen på det sättet meddelade gruppen med planen.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-04-12 15:40 #7 av: Niklas

Magproblem är vanligare hos barn med autism. Det är dock något helt annat än autism.

» I en studie på 14 000 barn med autismspektrumdiagnos från 2012 visade barnens journaler att magproblem var 2,6 gånger så vanligt

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-04-12 20:59 #8 av: Huygens

Professors Rosa Krajmalnik-Brown och professor James Adams pratar lite kort om studien. På slutet nämner professor James Adams att dom läkande effekterna av behandlingen fortskred även efter att autismbehandlingen avslutades. Dom autistiska symptomen fortsatte minska för barnen i autismspektrat.

(YT/Biodesign Institute, 2019-04-08, 3 min)

Det är ovanligt med en behandling där patienterna kontinuerligt uppvisar förbättring av symptomen även efter att behandlingen avslutats. Det är inte alls vad dom multinationella läkemedelsföretagen vill höra.


Anmäl
2019-04-12 21:08 #9 av: Pyttelite

Hm, det är väl snarare så att det är svårt att sia om resultaten kommer från behandlingen eller om det naturligt skulle ske förbättringar. Det är ju trots allt barn det handlar om och en mycket liten grupp.

Liknande studier har skett på Karolinska men de forskningsresultaten är säkert förknippade med Bilderberggruppen ...

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-13 12:10 #10 av: Rovfisk

#0 Håller med övriga här. Det finns ingen "bot" mot autism. Jag anser inte heller att Autism är en sjukdom, det är ett medfött, livslångt tillstånd.

Ena sonen har blivit betydligt bättre i sin Autism, men har är 16 och han har fått den hjälp och stöd han behöver både i skolan och annars, så han kan numera fungera både hemma i skolan och ute bland människor.

Ja, man kan bli bättre i sin autism, men det handlar om anpassningar och rätt stöd,  inte om magbakterier.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-04-15 20:01 #11 av: Huygens

Autism har troligen alltid uppkommit naturligt i mindre omfattning. Men efter att ha tittat igenom +50 videoklipp om bakterier + autism kan man grovt räknat se 4 orsaker till autism som uppkommer med relation till bakterier:

* Kejsarsnitt.
* Antibiotika som ges i späd ålder.
* Vaccinationer.
* RoundUp i dricksvattnet och födan.


Det finns såklart även rapporter att autism kan uppkomma av orsaker ej kopplade till bakterier. T ex finns det forskarstudier som visar att om modern vistats i miljöer med påtaglig EMF eller mobilstrålning, ökar risken för att barnet föds med autism. Likadant finns misstankar att tungmetaller som bly, kvicksilver och arsenik kan påverka uppkomsten av autism.


När det gäller kopplingen mellan autism och bakterier, verkar det inte röra sej om en enskild enkelt utpekbar bakterietyp. Snarast rör det sej om grupper av bakterier som fungerar på olika sätt.

Dels genom avsaknad av goda bakterier.

Dels genom riklig förekomst av skadliga bakterier som verkar negativt på olika sätt, allt från ämnen som läcker ut genom tarmen och in i blodet, till direkt påverkan av vagusnerven (eg nerver) från magen till hjärnan.


Anmäl
2019-04-16 12:23 #12 av: Rovfisk

Jag har svårt att tro att kejsarsnitt, antibiotika och vaccinationer har något att göra med om huruvida barnet utvecklat autism eller ej.

Jag har två barn med autism/aspberger. Så det finns heriditet för detta i släkten. Av mina 9 barn så är det dessa två som har drabbats, alla barnen är fullvacinerade, och 3 har blivit tagen med kejsarsnitt. Endast en atav dem har ätit större mängder antibiotika i späd ålder, men han är född i vecka 29 med katastrofsnitt  och han har ett hörselfel som är mycket kompliserad. Han har även haft klostridier i örat (Klostridium är en tarmbakterie) och han har ingen diagnos.

Pojken som har autism/aspberger är född i vecka 38, vaginalt, åt sin första antibiotikakur när han var 6 år gammal. Han är fullvacinerad ja, men jag köper ändå inte att vaccinationsprogrammet skall ställa till med Autism.

Det är medfött och det är olika hur tidligt eller sent det visar sig. Mina fick diagnos ganska sent, dottern har fått nu (hon ska fylla 11) och sonen fick inte diagnos förn han var 14 år gammal. Bägge två har dock haft ett avvikande beteendemönster sedan barnsben, men blev inte utredd eftersom de inte har visat några "symptom" eller problem i skolan, de har bitit ihop och allt har kommit när de är hemma. Både raseriutbrott, blockeringar och ångest.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-04-16 17:39 #13 av: Huygens

Det stora antalet vaccinationer som ges till spädbarn, utlöser immunreaktioner som t ex kan slå ut goda bakterier. Även giftverkan och inflammation i hjärnan kan ge upphov till autism genom adjuvans i vaccinen.

CDC har tydligen i tysthet destruerat mer än 1200 studier som visat samband mellan autism och vaccinationer. Se t ex CDC-visselblåsare (ytsök).


Här är ett exempel på en autismstudie som fortfarande går att hitta på nätet, en vetenskaplig undersökning som visar att Hepatit B-vaccin ger autism:

Hepatitis B Vaccination of Male Neonates and Autism Diagnosis, NHIS 1997–2002, Carolyn M. Gallagher & Melody S. Goodman (2010), Journal of Toxicology and Environmental Health, Part A, 73:24, 1665-1677, datum 2010-11-06,
DOI: 10.1080/15287394.2010.519317

Det rör sej dessutom om ett riktat vaccin som ger högre antal autismdrabbade bland svarta pojkar.

Researchgate, artikel (länk).
Själva studien (PDF).


Om nyttiga bakterier störs av adjuvans och kraftiga immunreaktioner hos spädbarn som idag tvingas få 72 vaccinationer i USA, innan immunförsvaret är fullt utvecklat och bakterierfloran etablerad, ska man inte bli förvånad över resultatet.

I vissa delstater som New Jersey kan spädbarn på väldigt kort tid tvingas ta emot ca 100 olika vaccinationer. Skadeeffekterna har inte studerats med dubbel-blind-neutrala vacciner, utan skadestudierna har gjorts med "jämförande" vaccin som innehållit allt (utom antikropparna) i ursprungliga vaccinet, inklusive den skadliga aluminiumadjuvansen.

Forskare har dessutom allt mer lagt betydelse på sambandet mellan mage-hjärna och bakterierna i magen.


Anmäl
2019-04-21 16:01 #14 av: Huygens

Sveriges Radio, P4 Karlavagnen (länk), långt program om kopplingarna mellan tarmhälsa, sjukdomar som alzheimers, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar samt depression och ångest. Lite i pratigaste laget, men belyser sambandet mellan bakterier i tarmen och tillstånd i hjärnan samt kroppen, 94 min långt, sänt 2019-03-25.

Program om det som benämns tarm-hjärna-sambandet.


Anmäl
2019-04-21 18:52 #15 av: Hera

Åter igen. AS är ingen sjukdom och man föds med det.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-04-21 23:24 #16 av: Huygens

En studie på 5 miljoner födslar, varav 600 000 gjorda med kejsarsnitt, visar att risken för spädbarnet att utveckla autism(-spektrum) ökar med ca 23 % vid kejsarsnitt. Den exakta orsaken är öppen, men kan ha att göra med frånvaron av kontakt med naturligt goda bakterier som barnet annars kommer i kontakt med vid vaginal förlossning.


Neurocognitive Development and Mental Health Caesarean section and risk of autism across gestational age: a multi-national cohort study of 5 million births, Benjamin Hon Kei Yip, Helen Leonard, Sarah Stock, Camilla Stoltenberg, Richard W Francis, Mika Gissler, Raz Gross, Diana Schendel och Sven Sandin, International Journal of Epidemology, (Oxford University Press, Online ISSN 1464-3685, Print ISSN 0300-5771), Volume 46, Issue 2, April 2017, Pages 429–439, https://doi.org/10.1093/ije/dyw336, published date: 2016-12-24

International Journal of Epidemology, V 46, Issue 2, Apr 2017 (artikel)
International Journal of Epidemology, V 46, Issue 2, Apr 2017 (PDF)


Studien är gjord över fem länder, däribland Sverige och måste ses som "dämpad" i sin slutsats. Andra rapporter på nätet redogör nämligen för ännu högre förekomst av autism som resultat av kejsarsnitt.

Enligt den vetenskapliga studien över 5 miljoner spädbarn, uppstår den ökade förekomsten av autism som en följd av kejsarsnitten.


Anmäl
2019-04-22 07:46 #17 av: Pyttelite

Läs diskussionskapitlet om begränsningar.

Vetenskapliga studier fungerar inte så som du tror. Med de begränsningar som gjorts i studien har man fått fram detta resultat.

Det betyder inte att det finns ett absolut likhetstecken mellan kejsarsnitt och ASD.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-22 08:05 #18 av: Huygens

ökad förekomst


Anmäl
2019-04-22 10:35 #19 av: Pyttelite

#18
Sorry men det finns alldeles för många osäkerheter för att bestämt säga att kejsarsnitt är orsaken ASD. Studien varnar för confounding vilket innebär att det är inte säkert alls att sambandet med ökad förekomst är korrekt.

ASD är som tidigare nämnts inte en sjukdom utan en diagnos. Hur diagnosen bestäms har varierat mellan åren så där finns en mycket tydlig osäkerhetsfaktor.

Det finns också andra aspekter som inte tas om hand te x sambandet med planerade kejsarsnitt och benägenhet för oro eller moderns allmänna hälsa.

Tvillingstudier och syskonstudier saknas i ämnet så forskningsbidraget är bara ett inlägg i debatten med alldeles för många osäkerhetsfaktorer för att ge en absolut sanning.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-22 11:04 #20 av: Huygens

5 miljoner födslar, varav 600 000 med kejsarsnitt.


Anmäl
2019-04-22 11:06 #21 av: Pyttelite

Spelar ingen roll om indata dvs diagnosen är tveksam.

Studien kan inte visa ett klart samband med så många osäkerhetsfaktorer den kan bara leda till mer forskning inget annat.

Underlaget är byggt på gamla data, senaste angivna källan var från 2004 och utredning och diagnosticering av ASD har ändrats mycket sedan dess.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-22 11:16 #22 av: Pyttelite

Sedan var det inte den av dig refererade studien som angivit en 23% ökad risk.

Det var en annan studie. 😀

Även den studien som är en Meta-studie anger att resultatet kan vara diskutabelt och hänvisar till stor möjlighet till confounding!

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-22 12:43 #23 av: Huygens

Den intresserade kan själv göra egna sökningar:

autism vaccine
autism gut bacteria
autism c-section caesarean section
osv

Du kommer att hitta 100-tals länkar.


Tarmbakterier och RoundUp

Låt oss ta ett exempel på en forskningsstudie som visar att RoundUp kan orsaka autism. Vissa forskare bedömer att upp emot 50 % av fallen med autism i USA kan bero på RoundUp i dricksvattnet och födan.

Inom EU tillåts RoundUp av 0,1 µg/l dricksvatten. USA tillåter RoundUp av 1400 µg/l dricksvatten, dvs 14 000 ggr så mycket RoundUp. Professor Seralinis studie år 2014 visade att försöksråttor fick cancer redan vid RoundUp av 0,05 µg/l dricksvatten, efter 6 månader.


RoundUp dödar genom att blockera det shikimatiska flödet i växter. Tyvärr blockerar RoundUp även det shikimatiska flödet i många tarmbakterier, i synnerhet dom viktiga god tarmbakterier som tillverkar flera essentiella aminosyror (från proteiner), som däggdjur inte själva kan producera i kroppen, t ex fenylalanin och tryptofan. Bakterierna dör, det behövs ytterst små mängder RoundUp för att blockera det shikimatiska flödet. Däggdjur saknar shikimatiskt flöde och kan inte tillverka dessa viktiga ämnen själva. Däggdjur åldras hastigare och dör till slut, ev pga cancer från RoundUp.

RoundUp dödar även viktiga goda tarmbakterier som tillverkar t ex folat (vitamin B9), som kan bildas ur folsyra. I sej självt är folsyran (folin) inte särskilt bra och kan t o m orsaka cancer om det inte omvandlas till folat, som minskar risken för vissa cancertyper. Folsyra kan ges som kosttillskott till havande kvinnor för att nästan helt förhindra harmynthet och förhindra vissa missbildningar hos barn i regioner där folat saknas i maten.

I den vetenskapliga forskarstudien nedan listas ett antal syndrom och sjukdomar, förutom autism, som kan orsakas av RoundUp, bl a alzheimers. Läckande tarm är följd av cellväggsbrytande ämnen i RoundUp.


Genetically engineered crops, glyphosate and the deterioration of health in the United States of America, Nancy L Swanson, Andre Leu, Jon Abrahamson och Bradley Wallet, Journal of Organic Systems, 9(2), 2014, ISSN 1177-4258

Journal of Organic Systems (artikel)
Journal of Organic Systems (PDF)

Roundup är tillsammans med vaccinationer troligen dom mest drivande orsakerna till ökningen av autism.


Anmäl
2019-04-22 13:41 #24 av: Pyttelite

Antalet träffar på internet är inte ett mätetal för sanning.

Vet inte hur roundup kom in i diskussionen.

ASD är återigen ingen sjukdom utan en diagnos som förmodligen beror på olika saker.

Den typen av diagnoser brukar locka till sig lycksökare oavsett om det är forskare eller andra dödliga. Vad som dock är gemensamt för samtliga är att det är svårt att isolera orsak och verkan eftersom det i vårt dagliga liv finns olika källor för egenheter inklusive arv och miljö.

Det vi är vana vid oavsett om det leder till sjukdom eller inte är en trygghet. Nya saker är däremot alltid ett hot.

Vissa har glömt hur många som dog eller fick livslånga men av sina barnsjukdomar och vi kan idag skylla på vaccinering för andra tillstånd.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-23 10:07 #25 av: Rovfisk

#23 Ge dig nu. Det hjälper inte om du postar 100 artiklar kring detta, för som Pyttelite skriver i alla sina inlägg, det är en väldigt stor osäkerhetsfaktor.

Jag tror fortfarande inte att vaccinationer, kejsarsnitt och antibiotika har medverkan i diagnosen. Isf skulle mer än halva Sveriges befolkning vara drabbad av Autism/aspberger.

Jag köper det bara inte.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-04-23 10:21 #26 av: Huygens

#25 Vad är din vetenskapliga bakgrund till att "Isf skulle mer än halva Sveriges befolkning vara drabbad"?

Inte ens för skadliga ämen som asbest i lungorna drabbas kanske mer än 5 - 10 % av asbestarbetarna ens efter 30 år med stora mängder cancerframkallande asbestfibrer i lungorna, sk plack.

Varför skulle "halva Sverige" drabbas av autismspektra när så väldigt mer skadliga ämnen bara gör att vissa % drabbas. Inte ens tobaksrökning drabbar mer än en del % av rökarna av lungcancer, även efter 50 års rökning.

Jag hänvisar till dom vetenskapliga studierna i #13 (vaccin kan ge autism), #16 (kejsarsnitt kan ge autism) och #23 (RoundUp ger autism). Studier som bl a visar koppling till frånvaron av goda bakterier.

Och många fler studier som kan hittas på nätet av den intresserade, om denne inte har förutfattade meningar.


Anmäl
2019-04-23 11:34 #27 av: Pyttelite

#26 Bara att du anger att vissa forskare anger 50% av fallen kan bero på ... innebär osaklighet.

Vilka forskare avses? Namnge gärna annars är det rykten?

Kan bero på - mycket vagt påstående - eller det kan oxå bero på ngt annat ...

Dina refererade studier påvisar inte med bestämdhet att vaccinationer ger autism samma gäller för kejsarsnitt.

Vetenskapliga studier ska inte missbrukas vilket du gör.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-23 12:04 #28 av: Huygens

se det som en uppmuntra att söka vidare information


Anmäl
2019-04-23 12:10 #29 av: Pyttelite

Falsk information?

Samtliga rapporterade du refererat till har betydande svagheter. Svagheter som även nämns i rapporterna eftersom det är stört när omöjligt att identifiera eller isolerar en enda komponent när det gäller människors levnad i kombination med osäkra diagnoser.

Att söka mer information kommer att leda till samma slutsats att data är otillräcklig eller ger en mycket osäker utsaga för annat än den angivna metoden av bearbetning av data.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-23 13:10 #30 av: Huygens

Studierna är starka. Och det finns fler liknande starka studier.


Anmäl
2019-04-23 14:41 #31 av: Pyttelite

Studierna anger själva att det finns stor risk for confounding så nej de är inte starka.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-23 14:47 #32 av: Rovfisk

#26 Jag bygger mitt påstående, just på vad jag skrev. Det vaccinationsprogram vi har i Sverige innefattar de allra flesta invånare  landet (om man bortser från nyanlända. Vet inte om det finns liknande program i andra länder utanför Norden)

Kejsarsnitt är, numera, en ganska vanlig förlossningsform (jag har 3 som är snittade). Många unga mödrar blir snittade idag, antigen av eget val (pga. rädsla exempelvis) eller tvunget pga att barnet eller mamman inte mår bra och barnet måste ut snabbt.

Visst kan det finnas etgt mindre samband, men ett väldigt lite i sånna fall skulle jag tro. Men det kan finnas samband till massa andra faktorer också.

Ingen vet exakt varför ett barn är autistiskt, men det spekuleras väldigt mycket kring detta. Det finns massor av andra saker som sägs vara orsaken till Autism. Det enda man är helt säker på, är att barnet föds med autism, av olika anledningar som ingen kan sätta fingret på exakt vad.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-04-23 14:54 #33 av: Huygens

Dom vetenskapliga studierna justerar för "confounding".


Anmäl
2019-04-24 17:49 #34 av: Huygens

I det här inlägget berör jag kort fyra punkter som nämnts tidigare i tråden:

(1) Logiskt och vetenskapligt resonemang.
(2) Föräldrarna.
(3) Antibiotika kan orsaka autism.
(4) Big Pharma och kommersiella intressen.


Den första punkten (1), har sitt ursprung i äldre inläggen ovan, där resonemanget gått ungefär; individ A har varit med om si och så, fast har inte observerat någon resulterande autism och därmed är det bevisat att dom vetenskapliga studierna ovan måste vara fel. Med det mycket begränsade sättet att resonera blir det lätt fel i det logiska resonemanget i förhållande till dom vetenskapliga upptäckterna. Låt oss ta ett exempel:

Person XX säger sej vara tobaksrökare. Person XX har dessutom 10 vänner som samtliga är rökare, samtliga har rökt minst ett paket cigaretter om dagen i 30 år. Ingen har fått cancer. Alltså anser Person XX att vetenskapen måste vara fel, då denne och dennes 10 vänner inte fått cancer av rökningen. Därmed är det bevisat att tobaksrökning ej ger cancer.

Fel.

Logiskt fel baserat på ett alltför begränsat urval.


Punkt (2). Jag vill nämna föräldrarnas videoklipp på yt och egna hemsidor, där föräldrar ger vittnesmål att vaccination gett deras barn autism. Fullt fungerande friska barn har fått autism några dagar efter att ha blivit vaccinerade i späd ålder.

Det rör sej om videoklipp från 1000-tals föräldrar. Youtube har periodvis jobbat på högtryck för att radera dessa videoklipp, men nya vittnesmål tillkommer ständigt från föräldrar som sett ett direkt samband mellan vaccinationer och uppkomst av autism hos sina barn. Förfärade föräldrar.

Att bara ignorera alla dessa föräldrar med ett godtyckligt "jag tror annorlunda", är att döma utan att ha granskat fakta. Att ignorera alla dessa föräldrars vittnesmål är enligt min uppfattning föraktfullt. Vissa av föräldrarna är dessutom själva läkare, som fått lära om i sin bedömning av vaccinets skadlighet på barn.


Den tredje punkten (3), är inte helt enkel.

Min uppfattning är att starka antibiotikakurer före 2 års ålder utgör stor risk att starta autism, då dom goda bakterierna slås ut i magen och skadliga bakterier lyckas ta över bakteriefloran. Studier och vittnesmål finns.

Men...

Det är inte helt enkelt. Det finns vittnesmål att antibiotikakurer i senare ålder (+6 år?) ibland har förmågan att läka autism, genom att ta kål på dom skadliga bakterna som länge funnits i magen och med rätt kost har därefter goda bakterier återställts och autismen har sedan dämpats.

Så det är inte enkelt, när det kommer till autisms uppkomst av antibiotika.


(4) Sist vill jag även påpeka hur google och yt alltmer har börjat presentera "sökresultat" med i stort sett bara kommersiella läkemedelslänkar när man gör sökningar om orsaker till autism. Jämför med tiden före år 2015. Söka på "autism vaccine", ger idag, allra först 100-tals länkar till läkemedelsbolag eller sidor kopplade till Big Pharma, som lovar att vaccin har liten eller ingen betydelse för uppkomst av autism.

Du kan vara tvungen att scrolla igenom många sidor innan du hittar dom viktiga intressanta sidorna med oberoende undersökningar och föräldrars vittnesmål. 1000-tals vittnesmål från föräldrar som har barn med vaccinskapad autism. Man behöver inte vara Einstein för att inse att Big Pharma troligen vill tysta ner dessa vittnesmål i profitsyfte.

Om man inte antar ståndpunkt helt baserat på en förutfattad mening förstås. Då spelar varken 1000-tals föräldrars vittnesmål eller 100-tals vetenskapliga undersökningar någon roll.

Och då vinner Big Pharma med sina lögner.


Anmäl
2019-04-24 20:41 #35 av: Pyttelite

#33 Nix det gör de inte alls!

Confounding eller orsakssammanblandning är mycket svårt att justera för och innebär en stor osäkerhet tyvärr annars hade det varit lätt.

Förutom det är autism återigen ingen sjukdom utan en diagnos vars kriterier har ändrats genom åren förutom att det också innebär en subjektiv bedömning.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-24 20:46 #36 av: Hera

Tycker det är dags att ta bort inlägg i tråden.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-04-24 22:45 #37 av: Rovfisk

#34 jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Autism är något man föds med. Det är ingenting som antibiotikakurer, vaccinationer etc rår för.

Jag har 9 barn, ett av barnen är född i vecka 29 med katastrofsnitt. Han är ett mycket kompliserad öronbarn, så han har ätit antibiotika var och varannan vecka sedan den dagen han föddes.

I min familj, på båda sidorna finns en mycket stor heriditet för just Autism/ Aspberger och ADHD. Eftersom pojken då har "råkat ut för" flera av de orsakerna som du nämner i dina inlägg, samt heriditeten, så borde ju han vara högrisk för att utveckla autism, eller hur ?

Jag har 3 barn med diagnoser , både Autism, Aspberger, ADHD och OCD ...han är inte en utav dem ...!

Om inte du ger dig nu, så kommer jag plocka bort  inlägg och låsa tråden.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-04-29 12:48 #38 av: Niklas

Jag har läst att autism och adhd är några av de mest ärftliga tillstånden. Mer än exempelvis diabetes och högt blodtryck.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-04-29 13:27 #39 av: Huygens

#38 Du skrev: "autism och adhd är några av de mest ärftliga tillstånden".

Har du källa på det? Inte ens Boken av Lögner och Censur, Illuminatikontrollerade Wikipedia, hävdar något sådant rörande autism; "mest ärftliga".


Faktum är att ingen speciell ärftlighet anges i Wikipedia, mer än som svaga funderingar. Möjligen mutationer i generna, men inte speciellt ärftliga sådana (undantaget tvillingar; tänk epigenetik) och definitivt inte "mest ärftliga".

Autism, orsaker (wiki) kortfattat.
Autism, orsaker (wiki) långfattat.


Vid tillfälle startade jag en tråd om bl a epigenetiska effekter, dvs förvärvda egenskaper under levnaden med viss ökad ärftlighet/generation. Den tråden är borttagen, men wikipedia har gott om material rörande epigenetiken och autism. Faktum är att wikipedia i vissa avsnitt frossar i epigenetiska egenskaper. Det krävs ingen Einstein för att tänka nästa steg och här är jag också tvungen att hålla igen pga sista meningen i #37, så jag lämnar till den intresserade att själv fundera i 10 sekunder kring epigenetiken och autism.

Och som sagt var, dom flesta studier på det här området är finansierade, styrda och riktade under kontroll av Big Pharma.


Anmäl
2019-04-29 18:22 #40 av: Pyttelite

#39 Som vanligt läser du inte dina egna faktalänkar:

Läs under rubriken Genetics:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Causes_of_autism

Som länkar till nedanstående:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Heritability_of_autism

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-29 18:39 #41 av: Huygens

Kul och bra att det blir en diskussion, dessutom kan dom som är intresserade läsa innehållet i länkarna. Liten parentes dock, engelskans heritability är inte riktigt samma sak som ärftlighet, utan är snarast en proportionerlig egenskap inom en befolkningsgrupp.

Notera f ö hur dom olika texternas vinklingar svänger genom avsnitten. Innehållet är inte helt motsägelsefullt, för det skulle dom stora läkemedelsbolagen knappast tillåta, men något olika ståndpunkter markeras lite lagom ojämnt längs den slingrig banan.


Notera även att Wikipediasidan om autism i stort sett är renstädad på alla referenser till vetenskapliga studier likt dom jag nämnde i andra halvan av #26. Trots att den sortens vetenskapliga studier är talrika på nätet.

Och som sagt var, inget stöd alls i wikipedia för att autism skulle vara "mest ärftligt", snarare det motsatta.


Anmäl
2019-04-29 20:31 #42 av: Pyttelite

Så du menar att det är en slump att autism förekommer mellan 60 - 90% i tvillingstudier.

Om wikisidan är rensad från vetenskapliga studier och saknar grund varför hänvisar du till den då?

Definition av Heritability;
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Heritability

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-30 11:20 #43 av: Huygens

#42 Det är fortfarande inte riktigt ärftlighet.

Om du har en tvilling som fötts med 6 fingrar på varje hand, så finns det en viss sannolikhet att även den andra tvillingen fötts med 6 fingrar på varje hand, i synnerhet hos enäggstvillingar, trots att ingen i släkten har mer än 5 fingrar på varje hand. Betrakta epigenetiska faktorer på ett likartat sätt.


Anmäl
2019-04-30 11:59 #44 av: Pyttelite

#43 Du behöver läsa på om genetik både avseende begrepp och logik.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-04-30 14:14 #45 av: Niklas

#39: Om inte Wikipedia räcker kan du lyssna på Lotta Borg Skoglund i ADHD-podden. Hon är överläkare i psykiatri.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-04-30 14:17 #46 av: Hera

Det är annars bara att kolla med oss som har diagnoserna. De flesta jag träffat på verksamheter har det mer än en generation bakåt.

I min släkt är jag 4e generationen.

Så nog är det ärftligt alltid.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-04-30 14:20 #47 av: Niklas

#46: Så tänkte jag också, men det lät inte lika vetenskapligt. 😀

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-04-30 15:19 #48 av: Hera

#47 Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-04-30 15:51 #49 av: Huygens

#45 autism, se #39.


Anmäl
2019-04-30 21:49 #50 av: Rovfisk

#41 Liten parentes dock, engelskans heritability är inte riktigt samma sak som ärftlighet, utan är snarast en proportionerlig egenskap inom en befolkningsgrupp.

Har du underlägg för det påståendet ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-04-30 22:40 #51 av: Huygens

#50 ja, se länk i #42.

"What is the proportion of the variation in a given trait within a population..."


Anmäl
2019-05-02 07:54 #52 av: Pyttelite

#51 Läs gärna länken jag postade i #42 där definitionen av Heritability finns. Det finns en motsvarande definition på svenska oxå.

Ärftlighet ställs då mot miljöfaktorer dvs vilka sjukdomar eller egenskaper finns i generna och vilka får vi via miljö.

Begreppet arv vs miljö känner ni nog till.

Epigenitiken suddar ut gränserna mellan dessa begrepp men det tar vi en annan gång.

PS. Kul också att se hur du hanterar citat genom att ta bort eller utelämna passande ord. Ds.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-05-02 08:21 #53 av: Pyttelite

Såg ett exempel i länken nedan som faktiskt exemplifierar det hela;

https://medical-dictionary.thefreedictionary.com/heritability

"Patient discussion about heritability

Q. Is Autism hereditary? My 3 year old son has been diagnosed with autism last year. I am now pregnant with my second child and am scared that he will too have autism.

A. There is a higher chance that your additional children will have autism too, however its not a given. Be more alert and notice any early signs that your child may develop."

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-05-02 10:25 #54 av: Huygens

#52 Du skrev: "Epigenitiken suddar ut gränserna mellan dessa begrepp men det tar vi en annan gång."

Ha-Ha-Ha-Ha-Ha...!


Anmäl
2019-05-02 11:28 #55 av: Pyttelite

#54 Kan du förklara det skojiga så vi kan dela lustigheten. 🤣

Även jag har blivit tillsagd att det inte är lämpligt med att diskutera effekten av de nya teorierna. 😀

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-05-02 11:35 #56 av: Huygens

ojdå


Anmäl
2019-05-02 13:02 #57 av: Niklas

#49: Om ”#45 autism, se #39”: Ja, vad tänker du på?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-05-02 19:18 #58 av: Huygens

#57 Alltså, det är referenser jag avser. Och jag tvekar inför "bevis via Instagram" och "bevis via podsändning".

Du lämnade länk till en podsändning med frågetecken och utan speciellt mycket referenser till vetenskapliga studier. Jag gav därför en (läs: flera) referens(-er) i mitt svar. Jag besvarar gärna en vetenskaplig referens till din ståndpunkt, då alltför många studier pekar i andra riktningar än din tolkning av podsändningen. Och här är några av mina funderingar till podsändningen, jag numrerar för överskådlighets skull:

(1) Podsändningens inriktning.
(2) Autisms svepande beröring.
(3) Oklarhet kring begreppet "ärftlighet".

(4) Ärftlighet, "genetisk sårbarhet" och ADHD.
(5) Vill överge diagnosen ADHD och andra diagnoser.
(6) Spektrumblandning.
(7) Miljön och ADHD.


(1) Till att börja med är podsändningen inriktad mot ADHD. Jag tycker podsändningen handlar mest om ADHD och litet om autism. Jag ville därför få en vetenskaplig referens till just autism rörande din ståndpunkt. Hade du kunnat hitta en sådan referens?


(2) Autism berörs egentligen bara relativt kort i början och vid tillfälle i slutet av podsändningen, 2-3 minuter. Jag efterfrågar därför en vetenskaplig referens till ditt påstående om autisms ärftlighet. Då den etablerade ståndpunkten idag är att det saknas bevis för ärftlighet av autism, hade jag hellre bemött en ståndpunkt som hävdat motsatsen i en vetenskaplig studie, än att behöva möta det ganska lösa pratat i podsändningen. Som mest handlar om ADHD.

Påståendet att autism är ett av dom "mest ärftliga" tillstånden av alla sjukdomar, det påståendet är alltför svepande. Bevis, tack. Inte "bevis via pod". Jag kan inte köpa ett sådant svagt påstående, med så mycket annat material som pekar på motsatsen.


(3) Vad menar Lotta Borg Skoglund ens med begreppet "ärftlighet"? Som jag upplever hennes användning av begreppet genom poden, flackar hon mellan epigenetiken och engelskans "heritability", varav inget är riktigt samma sak som svenskans ärftlighet, se #41 och #51.


(4) Nu handlar det här forumet om autism, men jag blir tvungen att ifrågasätta Lotta Borg Skoglunds påståenden om ADHD och ärftlighet, då hon snarast verkar prata epigenetik och det spiller över på autism.

Halvvägs in i podsändningen hävdar hon plötsligt inte längre ärftlighet vid ADHD, utan i bästa fall avser hon engelskans heritability eller epigenetik, lyssna själv vid dom markerade avsnitten.

I poden vid 24:25, nämner hon ADHD och samsjuklighet: [Det finns] "...ofta en genetisk liksom underliggande sårbarhet för att drabbas av annan typ av psykisk ohälsa när man har en MPF-problematik..."

Genetisk "sårbarhet".

Inte arv.


Vid 35:59 säger hon: "...det finns en gemensam genetisk sårbarhet för både ADHD och beroendeproblematik, så att om jag har ADHD, så har min bror, bara för han är släkt med mej, en ökad risk för att utveckla beroendeproblematik. Så en förälder som har beroendeproblematik har en mycket större risk, om man vill uttrycka det så, att få barn som har ADHD."

Ärftlighet...

Ja, kors i taket.


Det där är inte ärftlighet. Möjligen epigenetik eller engelskans heritability, men det är inte arv. Det rör sej inte om ADHD som ärvts från förälder till barn. Det handlar om andra mekanismer. Vaccinationer, alkoholmissbruk, kejsarsnitt, RoundUp osv, vad har dom alla gemensamt för framkallandet av autism?

Kopplingen till direkt ärftlighet måste anses vara svag om Professorn säger: "Du blev albino pga dina föräldrars spelmissbruk."

Även vid 37:27 i podsändningen säger hon: "Oftare handlar det om att man får med sej en sårbarhet, än att man har gjort någonting dåligt, som har orsakat att ens barn får ADHD."


(5) Och Lotta Borg Skoglund är beredd att kasta ADHD och alla andra diagnoser ut genom fönstret.

Vid 18:39 säger hon: "Och jag tror att vi snart kommer och liksom, även inom psykiatrin, vi kommer snart att skrota dom här diagnoserna, jag hoppas det i alla fall. Därför att en psykiatrisk diagnos är ju bara en samling symptom eller beteenden som vi klumpar ihop..."

Om hon nu vill överge diagnos för ADHD, hur kan hon i så fall hävda att ADHD är ärftlig, om ADHD nu inte riktigt finns annat än som en virtuell "samling symptom" och att diagnosen ADHD förhoppningsvis (?) överges?


(6) I poden tycker jag att det blandas alltför friskt med olika diagnoser som på högst oklara viss uppges vara mer eller mindre "ärftliga" av Lotta Borg Skoglund. Hon nämner allt från ADHD, alkoholmissbruk, bipolaritet, ångest, ätstörningar, borderline, depression, autismspektrum, självskadebeteende, schizofreni, spelmissbruk och drogproblem (inklusive tobaksberoende) som kanske "ärftligt".

I snitt har ADHD-personer 3 psykdiagnoser. Vilka är ärftliga? Vilka beror på miljö? När uppkommer dessa psyktillstånd?

Hon gödslar med "överlappande" psykdiagnoser. Hur går det att säga att dessa diagnoser är "ärftliga"? Vad är den vetenskapliga bakgrunden? Vilka gener orsakar ärftligheten? Var är bevisen?


(7) Det finns en äldre ADHD-podsändning med Lotta Borg Skoglund. Vid ett tillfälle i den äldre podsändningen (länk) är hon motsägelsefull vad gäller "ärftligheten".

Vid 28:56 säger Lotta Borg Skoglund om ärftlighet och ADHD: "...men det är inte alls så, utan det handlar väldigt mycket om miljön, som vi faktiskt kan påverka otroligt mycket."

Jaha.

Epigenetik.

==========================
Så, summerat, jag tror du förstår.
==========================


Anmäl
2019-05-02 20:09 #59 av: Pyttelite

#58 Huygens jag är imponerad av din analys och din kritiska syn på fakta oavsett om du har rätt eller fel! Tummen upp

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-05-03 20:30 #60 av: Niklas

#58: Ger det här dig några svar?

» Gener spelar stor roll vid autism | SVT Nyheter

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2019-05-03 22:17 #61 av: Huygens

#60 Men det är fortfarande inte ärftlighet som avses. Studien avser inte förälder som har "autism-gen", som sedan får autism-barn.

Inte alls.

Studien är bara en grov uppskattning "som inte säger särskilt mycket om individens risk att få en autismdiagnos" (citat). SVT Fake News skriver detta i klartext (och något mörkat) inne i mitten av brödtexten.

Om studien "inte säger särskilt mycket" om det enskilda barnets risk att få autism, baserat på påståendet om "ärftlighet" från föräldrarna, skulle du kunna ana dej till att studiens referens till "ärftlighet" faktiskt är något annat än vad du simplistiskt tror?

Om risken för autism svårligen går att grovt uppskatta..?

Du refererar alltså till en studie som saknar samband mellan en (två?) förälders/-rars gener och barnets autism. Det är inte ärftlighet i så fall. Påståendet om "ärftlighet" i din artikel, är bara en fasad, en SVT:s Kalle Anka-tolkning av studien, för att dom stora läkemedelsbolagen pressar på stenhårt för att öka sin profit. SVT:s chefer står under press av osynliga makthavare ovanför regeringen.

Och forskarna får inga ekonomiska medel om dom inte åtlyder befallningarna från makthavarna över Big Pharma.

Alla viktiga studier om autism finansieras direkt eller indirekt av Big Pharma, och du får därför ett väldigt jävigt resultat, på samma sätt som alla viktiga studier av RoundUp finansierats av Monsanto. Kommer du som forskare med avvikande resultat rörande RoundUp, kan du förlora dina forskningsanslag och du blir offentligt hånad, löjliggjord och smutskastad i "vetenskapliga" tidsskrifter (se professor Seralinis studie av cancer och RoundUp).


Det är inte ärftlighet autismstudien avser.

Generna säger inte "särskilt mycket om individens risk att få en autismdiagnos" (citat). Därmed är det heller inte (den svenska betydelsen av) ärftlighet som avses.


Om du har två föräldrar som är brunögda, men båda föräldrarna bär på gener för blå ögon, ger det barnet en viss risk att födas med blå ögon. Ett sådant samband är ärftlighet. Och något sådant ärftligt samband saknas för autism.

En studien som "inte säger särskilt mycket om individens risk att få en autismdiagnos" (citat). Det saknas ett DNA-ärftligt genetiskt samband.


Däremot spelar epigenetik en viktig roll för att få autism. Och epigenetik är inte samma sak som det svenska uttrycket "ärftlighet". Epigenetiken spelar en betydelsefull roll för syskon och en enorm roll för tvillingar, speciellt om enäggstvillingar inte förs isär efter födseln, utan lever livet tillsammans upp till tonåren.

Och epigenetiska faktorer kan vara ärftliga om den yttre pressen bibehålls från generation till generation. Epigenetiska faktorer kan nämligen förstärkas från generation till generation så länge den yttre faktorn pressar på.


Anmäl
2019-05-05 12:14 #62 av: Rovfisk

Det står i klartext i länken att generna spelar stor roll. Även nya studier visar att generna spelar stor roll.

Kan du inte bara ge dig ? du blir motbevisat gång efter annan, men lik förbaskat så mal du på.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2019-05-21 20:27 #63 av: julelii

#2 ??

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.