Atypisk Autism

Feldiagnoserad?

2019-07-16 17:15 #0 av: Lillräkanf

Hej!
Som rubriken lyder så tror jag att jag har blivit feldiagnoserad.
Jag utreddes när jag var 14-15. Är nu 22.
Anledningen varför jag tror detta är att jag var djupt deprimerad då. Då svarar man på alla dessa frågor och test man får göra annorlunda än vad man kanske vanligtvis hade gjort. Eller? Tänker jag fel?
De hade svårt att sätta diagnosen och fick kalla in många specialister eftersom jag har så hög empati förmåga. Trots det fick jag diagnosen atypisk autism och ocd...
Själva diagnosen ger mig bara fördelar så det är inget jag vill bli av med så sett men jag undrar bara.. Någon med erfarenhet eller andra tankar?

Anmäl
2019-07-16 17:35 #1 av: Hera

Det stämmer att man många gånger får ett missvisande resultat om man är deprimerad.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-16 17:37 #2 av: Magrat

Kopierar från psykologi ifokus

"... Ja, jag var feldiagnosticerad i tonåren.

Led egentligen av PTSD, men mina föräldrar skämdes väl lite och ljög en del på testfrågorna. Utredningen var hafsigt gjord ochde hade bestämt sig från början att det var en Asperger diagnos jagskulle. ha.

Skolan som ju också var involverade sa att jag absolut inte led av det, utan att det högst troligt var något annat. Men ingen lyssnade. Man betalade ectra pengar till behandlingshemmet jag bodde på för att min Asperger var såpass atypisk (Konstigt, jag hade det ju aldrig) så de täljde ju guld på att jag hade den diagnosen.

När jag sedan fyllde 16 och redan bodde i en egen lägenhet så tog en behandlingsassisten mig till läkaren där vi gick igenom punkt för pricka alla kriterier. Jag uppfyllde kanske två av alla. Dels att jag varit mobbad och att jag är intelligent. Aldrig haft specialintresse, och att det sociala umgänget var svårt var ju mest för att jag var livrädd att bli utsatt för något och rädd för att släppa människor för nära. Så han skrev ju av diagnosen direkt, och det var inte förrän i vuxen ålder jag fick mina rätta diagnoser."

//  Leona

Anmäl
2019-07-16 17:37 #3 av: Lillräkanf

Ja jag tror också det men hur mycket kan det påverka resultatet?

Anmäl
2019-07-16 17:41 #4 av: Lillräkanf

Min pappa var lite anti. Han jobbar med människor dagligen som har autism i olika grad (eller vad man nu ska säga) och tyckte inte det fanns några typiska likheter. Men ingen autist är den andra lik så han fick bara sitta ner i båten...

Anmäl
2019-07-16 18:30 #5 av: Hera

#3 Vet inte vad du menar. Om man har depression är man ju inte sig själv, utan svarar ju utifrån mående man har just då. Depression påverkar en på många sätt.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-07-16 20:23 #6 av: Lillräkanf

#5 ja jag undrar hur mycket resultatet påverkas om manr deprimerad

Anmäl
2019-07-16 20:24 #7 av: Lillräkanf

Men det svarade du på :)

Anmäl
2019-07-18 11:21 #8 av: Rovfisk

Auitism kan ofta gå hand i hand med Deppresion, men som flera säger, är man inne i en depression, så kan resultaten bli missvisande.

Min ena son (17) har asberger, och han är stundvis deprimerad och behöver stöd av psykofarmaka. Depressionen utreddes ett halvår efter han hade fått asbergerdiagnos, och han hade även en depressionsdiagnos, läkaren på habiliteringen kunde inte begripa varför de inte gjorde en depressionsutredning samtidigt.

Alla har inte depression bara för att de har Autism / asberger, men det är mer vanligt att man även har depression.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM ( reptil.hemsida24.se )

Anmäl
2019-07-18 16:13 #9 av: Lillräkanf

#8 intressant det visste jag inte men det låter väldigt rimligt (i alla fall i mitt fall)

Anmäl
2019-07-20 01:02 #10 av: Rovfisk

Jag visst heller inte detta, innan habiliteringen påtalade det för oss. Min som mår, i8 dagsläget, väldigt bra. Han har sina rutiner som följs till punkt och pricka, och antideppressiva som stöttar upp så han slipper depressioner :)

Jag har faktiskt inte sett sonen såpass lugn och harmonisk under hela hans uppväxt, som han är nu. Och det känns jättebra i hjärtat Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM ( reptil.hemsida24.se )

Anmäl
2019-07-20 09:39 #11 av: Lillräkanf

Jag går fortfarande på antidepp sedan många år. Jag mår fint i dagsläget men vågar inte sluta med medicinen för att när jag försökt tidigare så har det bara slutat i missöden.. Jag får ibland ångestattacker som kan vara i flera dagar men det är jättesällan..

Kan tänka mig att mamma hjärtat mår bra när ens barn mår bra. Jag inte ens förställa mig den oron mina föräldrar måste levt med i så många år..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.